CO2 neutrale verzending van alle bestellingen

Winkelwagen

Winkelwagen

Meet a sailor; Martin Rinckes

Martin Rinckes

Zeilen: (offshore) yachting & kitesurfing

Taken aan boord: Navigator/Tacticus/All-round crew

 

Waar geniet je het meest van met zeilen?

Voor mij is dat de competitie en de sfeer van wedstrijd regatta’s. Alle aspecten die bij het wedstrijdzeilen aan de orde komen vind ik echt te gek. Bovendien kom ik ook nog eens op de beste zeilplekken en schitterende vaarwateren van de wereld.  

 

Hoe ben je begonnen met zeilen?

Met dank aan mijn ouders ben ik op een jonge leeftijd begonnen met zeilen. Met mijn ouders mee en in de Optimist. Vervolgens verder met het wedstrijdzeilen in dinghies en verder naar het wedstrijdzeilen op jachten zoals de Swan 45, Farr 30, J-112 etc. tijdens events zoals de Swan Cup, Copa del Rey, Fastnet Race, en vele anderen. 

 

Highlight(s) van 2021?

ORC worlds in Estonia – uitdagende zeilomstandigheden en heel competitief wedstrijdveld aan boord van de Flying Dolphin.

Plannen voor het winterseizoen en 2022? 

In november word ik voor de eerste keer vader, zeilen zal eens niet mijn eerste prioriteit zijn deze winter. Hopelijk, als het mogelijk is vanwege COVID word er wel eer geraced in 2022. En natuurlijk cruisen met mijn familie deze zomer. 

 

 

Ik kan niet gaan zeilen zonder?

Hand kompass en mijn nohaca zeiljas  😉

 

 

Favoriete zeilmuziek?

Sky and Sand – Paul Kalkbrenner

Dit nummer brengt goede herinneringen boven aan een delivery van een Swan 45 met 25+ kts voor de wind

Checkout onze Sailing Favorites playlist op Spotify

× Have a question? Let's chat!