duurzame offshore zeilkleding

Waarom een lidmaatschap?

Waarschijnlijk de eerste vraag die aan ons word gesteld als wij vertellen dat wij offshore zeilpakken op basis van een lidmaatschap aanbieden. Terwijl het voor ons super logisch is. Bij nohaca geloven wij dat een kwalitatief product samen met een goede service zal leiden tot een duurzamer bedrijfsvoering. Met een lidmaatschap is het voor ons mogelijk om jouw zeiljas en zeilbroek te onderhouden, te repareren en om te wisselen als dat nodig is. En zo zeil jij altijd met een goed en duurzaam zeilpak zonder meteen de hoofdprijs te betalen.

Een duurzaam offshore zeilpak?

Dit begint al met het lidmaatschap. Doordat nohaca eigenaar is en blijft van het zeilpak zullen wij er alles aan doen om het zeilpak zo lang mogelijk in top conditie te houden. Is het zeilpak niet meer geschikt om de wereldzeeën te bedwingen? Dan kijken wij naar andere toepassingen voor de materialen en stoffen van het zeilpak. 

 

Ook het ontwerp van het zeilpak zorgt ervoor dat het duurzamer is dan normale zeilpakken. Rekening houden met reparaties, gemaakt met 100% gerecyclede stoffen voor de buitenste laag en de voeringen, een (e)PFTE vrij membraan en een PFC vrije waterafstotende coating (DWR).

Het zeilpak

Hoe ziet zeilpak er verder uit? Nou, het pak heeft alle specificaties en kenmerken die je verwacht bij een kust- en offshore-zeilpak. Perfect om zorgeloos de wereldzeeën te ontdekken.

Met zijn lichte samenstelling, comfortabele dames en heren pasvorm geeft het pak u alle bewegingsvrijheid die u wilt tijdens het varen. Met een waterkolom van 20.000 mm, volledig getapete naden en een ademend vermogen van 10.000 g/m2/24 uur zijn wij er zeker van dat het pak u zal beschermen tegen de elementen.

Features

De zeiljas heeft alles features die noodzakelijk zijn voor een goede offshore zeiljas. Wegvouwbare capuchon, dubbele (reflecterende) manchetten  en een zachte met fleece gevoerde hoge kraag. Verder heeft de zeiljas twee ventilatie waterdichte YKK ventilatie ritsen op de achterkant. Twee makkelijk toegankelijke cargozakken, borstzakken en handwarmerzakken. En een groot extra stevig slijtage vlak aan de onderkant.

 

Een zeilbroek word nog wel eens zonder zeiljas gedragen dus ook de zeilbroek heeft twee makkelijk toegankelijke cargozakken, borstzakken en handwarmerzakken. Met extra stevig slijtage vlakken op de kont en knieën voor iedereen die wel eens over het dek schijft.

Onderhoud zeilkleding

Jaarlijks word uw zeilkleding onderhouden. Het zeilpak word opgehaald of gewisseld voor het onderhoud door nohaca. Bij binnenkomst testen wij eerste of de DWR nog zijn werk doet. De zeilkleding word dan gewassen en als het nodig is word er nieuwe PFC vrije DWR aangebracht. Hiervoor gebruiken wij de milieuvriendelijke Organotex en een microfiber filter voor de meest duurzame wasbeurt van uw zeilkleding. 

Samengevat

20.000 mm water column
maintenance
MVP 10.000 gr/m2/24hrs
repairs
(e)PFTE & PFC Free
gear swaps
windproof
DWR check-up
comfortable fit
recycled fabrics

Preorder

Na ontvangst van uw preorder kunt uw zeilpak 30 dagen proberen. Binnen deze periode kunt u kosteloos uw zeilpak ruilen voor een andere maat, andere kleur of zelfs uw lidmaatschap annuleren. Actuele ETA van het zeilpak is april 2021