FAQ

Kijk of je de door jouw gezochte info kan vinden met een snelle zoekopdracht in de zoek navigatie?

Niet de info gevonden waar je naar opzoek was? Zoek het onderwerp hieronder op!

algemeen

Met zeilkleding op basis van een lidmaatschap kan nohaca de zeilpakken op een duurzame manier onderhouden voor een maximale levensduur. Bovendien kunnen wij de stoffen van de zeilpakken hergebruiken voor bijvoorbeeld patches of tassen. Zo voorkomen wij dat zeilpakken in de vuilverbranding eindigen.

Nee, het is niet toegestaan om het zeilpak te personaliseren met logo’s of andere afbeeldingen. 

Ben je op zoek naar een duurzaam zeilpak voor je zeilteam of bemanning met bijvoorbeeld een team, bedrijf of sponsor logo’s? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om de zeilpakken te passen voor het bestellen. Alle lidmaatschappen hebben wel een proefperiode van 30 dagen (na bezorging). In de proefperiode kan je kosteloos het zeilpak ruilen voor een andere kleur, maat of je lidmaatschap annuleren. 

hoe werkt een gear swap?

Je kan een gear swap aanvragen als het zeilpak beschadigd is of niet meer werkt zoals je mag verwachten.

Je kan een gear swap aanvragen via Whatsapp, Facebook messenger, per e-mail, via de webchat of contactformulier. Zorg ervoor dat je het ordernummer bij de hand hebt en maak een foto van de beschadiging hebt.

Na het goedkeuren van je aangevraagde gear swap duurt het 1 werkdag voordat je swap word verzonden plus de normale verzendtijd.

Bij het aanmaken van een gear swap maken wij meteen retour aan. De verder retour instructies ontvang je per e-mail.

Nee gear swaps zijn inbegrepen in je lidmaatschap. In het geval van verkeerd gebruik of misbruik kunnen wel reparatie of vervangingskosten in rekening worden gebracht.

duurzaamheid

Polyamide stof wordt gemaakt van slierten van polyamide monomeren (gewonnen uit ruwe olie). Door gebruik te maken van gerecycled polyamide verminderen we het gebruik van (maagdelijke) fossiele grondstoffen. Gerecycled polyamide is een materiaal dat uit afval is gerecycled. De grondstof voor gerecycled polyamide kan bestaan uit oude visnetten, tapijten en andere soorten afval. 

De meest bekende vorm van polyamide stof is nylon, dat gebruikt wordt voor het High Seas Suit. Polyamide is een volledig synthetisch materiaal. Het wordt vaak gebruikt in de kledingindustrie vanwege zijn elasticiteit en zachtheid. Nylon is eigenlijk oorspronkelijk ontwikkeld als alternatief voor zijde, omdat zijde te duur was om te produceren.

“The intent of 1% for the Planet is to help fund these diverse environmental organizations so that collectively they can be a more powerful source in solving the world’s problems.”

— YVON CHOUINARD IN HIS BOOK “LET MY PEOPLE GO SURFING”

Als een 1% for the Planet business member ondersteunt nohaca dit doel door 1% van haar omzet te doneren aan verschillende goede doelen waaronder de Plastic Soup Foundation.

Lees meer over de organisatie op de 1% for the Planet website

Nog steeds niet de info gevonden waar je naar op zoek was? Stuur ons een berichtje en we helpen je zo snel mogelijk!